AJ EAB Value Hedge

Sijoitusrahasto

 

Yleiskuvaus 

AJ EAB Value Hedge Sijoitusrahasto sijoittaa pääasiassa pohjoismaisiin arvoyhtiöihin, mutta voi hajauttaa sijoituksiaan myös Pohjoismaiden ulkopuolelle. 

Sijoituspäätökset perustuvat fundamenttipohjaiseen analyysiin, jonka avulla haetaan osakemarkkinoilla aliarvostettuja osakkeita. Normaalitilanteessa sijoituksista noin 80 % pidetään pohjoismaissa. Sijoitusaste voi kuitenkin vaihdella välillä 0–100 %. Korkosijoitukset tehdään velkakirjoihin, joissa on hyvä riski-tuotto-suhde. Rahastolla ei ole vertailuindeksiä. 

Rahaston tavoitteena on saavuttaa pitkällä aikavälillä korkea tuotto osakeindeksejä matalammalla arvonvaihtelulla. 

Vahvuudet

  • Aktiivinen sijoittaminen pohjoismaisiin osakkeisiin 
  • Sijoituskohteena aliarvostetut yhtiöt ja velkakirjat 
  • Rahasto ei seuraa mitään vertailuindeksiä 

Kenelle sopii? 

  • Pohjoismaisista osakkeista kiinnostuneille 
  • Hyvää tuottoa tavoittelevalle 
  • Pitkäaikaiselle sijoittajalle 
     

 

Kuukausikatsaus 31.1.2019

Osuussarja C 

Vuosi alkoi hyvin ja tammikuussa AJ EAB Value Hedge Sijoitusrahaston C-osuuden arvo nousi 6,6 % ja oli 23,79.

Tammikuu oli reipasta nousua pörsseissä, kurssit palautuivat mukavasti joulukuun jäätävän tunnelman jälkeen. AJ EAB Value Hedge Sijoitusrahastossa jatkoimme aikaisemmalla linjalla: pidimme osakkeiden painoarvon sijoituksissa noin 70 % prosentissa. Käteisessä ja velkakirjoissa oli sijoitettuna noin 30 %.

Suurin sijoituksemme UPM nousi tammikuussa. UPM julkaisi 31.1. vuoden 2018 tuloksensa. Tulos oli hyvä mutta hieman markkinoiden odotuksia huonompi. UPM on nyt täysin velaton yhtiö ja osinko nousee sen mukaisesti 1,3 euroa per osake. UPM:llä on myös kasvun mahdollisuuksia: uusiutuvat polttoaineet, puupohjaiset biokemikaalit ja Uruguayn uusi mahdollinen sellutehdas.

Suurista sijoituksista SSAB nousi 20 % tammikuussa hyvän tuloksen myötä. SSAB:n USA:n toiminnot hyötyivät Trumpin terästulleista, mutta Euroopassa tullit aiheuttivat tuloksen huonontumista. Myös QT Group kehittyi hyvin tammikuussa ja nousi 24 %:a. Telian osake laski tammikuussa 6,8 %.

Myimme tammikuussa pois muun muassa Capmanin osakkeet ja kotiutimme voittoja myymällä noin yhden viidesosan AJ EAB Value Hedgen Nokian osakkeista.

AJ EAB Value Hedgen kymmenen suurinta osakesijoitusta olivat tammikuun lopussa UPM, Telia, Aspocomp, Afarak, Incap, Nordea, Nokia, SSAB, Qt Group ja Kopparsberg Bryggeri.

 

Avaintiedot

Salkunhoitaja: EAB Varainhoito Oy
Rahastoyhtiö: EAB Rahastoyhtiö Oy
Perusvaluutta: EUR

Osuussarja C 
ISIN: FI0008809264
Minimimerkintä: 1 000 000 €
Aloituspäivä: 1.9.2005

Osuussarja A
ISIN: FI4000251871
Minimimerkintä: 50 €
Aloituspäivä: 13.4.2017

Palkkiot

Kiinteä hallinnointipalkkio
Osuussarja C: 1,5 %
Osuussarja A: 2,5 %

Tuottosidonnainen hallinnointipalkkio: 12 %

Voimassa oleva tuottosidonnainen hallinnointipalkkio peritään kuukauden tuotosta ainoastaan, mikäli rahaston arvo ylittää rahaston kaikkien aikojen korkeimman arvon.

 

 

OIKEUDELLINEN HUOMAUTUS Tämä ei ole suositus merkitä rahasto-osuuksia. Raportti on tehty vain informaatiotarkoituksiin, eikä se ole rahaston virallinen lakisääteinen esite. Vaikka raportin tekemisessä on noudatettu huolellisuutta ja pyritty varmistumaan lukujen ja käytetyn datan oikeellisuudesta, emme vastaa siinä mahdollisesti olevista virheistä tai puutteista. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevaisuudesta. Osuuksien arvo ja niistä saatava tulo voi nousta tai laskea, ja sijoitetun pääoman voi menettää osittain tai kokonaan. Sijoituskohteiden arvo vaihtelee markkinoiden mukaan, minkä lisäksi valuuttakurssien muutokset ja rahaston palkkiot vaikuttavat sijoittajan saamaan tuottoon. Rahasto on sijoitusrahastolaissa tarkoitettu sijoitusrahasto, jonka sijoitustoiminnassa noudatetaan sijoitusrahastolaissa tarkoitetun sijoitusrahaston sijoitustoimintaa koskevia määräyksiä ja rajoituksista.