Uusi kiinteistörahasto on avoinna myös yksityissijoittajille


Kesällä 2018 käynnistyi uusi kiinteistörahastomme Elite Kiinteistökehitysrahasto II (EKKR II)*, joka jatkaa samanlaista sijoitustoimintaa kuin maaliskuussa täyteen investoitu Elite Kiinteistökehitysrahasto I Ky (EKKR I). Syksyn 2018 ajan myös yksityissijoittajien eli ei-ammattimaisten sijoittajien on mahdollista sijoittaa uuteen rahastoon syöttörahaston** kautta. Minimimerkintä on 25 000 euroa.

EKKR II sijoittaa vuokrakassavirtaa ja merkittävää kehityspotentiaalia tarjoaviin kiinteistöihin kotimaisissa kasvukeskuksissa. Sillä on tasapainotettu sijoitusstrategia, jonka tavoitteena on tarjota sijoittajalle hyvää kassavirtatuottoa sekä pitkällä aikavälillä kiinteistökehityksen tuomaa arvonnousua. Uuden kiinteistörahaston toimikausi on seitsemän vuotta, ja rahasto suljetaan uusilta sijoituksilta merkintäajan jälkeen. EKKR I:n toiminnan tähänastiset hyvät tulokset tukevat hyvin uuden rahaston 9–11 prosentin vuosituottotavoitetta ja 7 prosentin vuotuista voitonjakotavoitetta.

Elite Alfred Bergin kokenut kiinteistötiimi vastaa myös EKKR II:n sijoitustoiminnasta. Ensimmäisessä rahastomerkinnässä kotimaiset instituutiosijoittajat sitoutuivat sijoittamaan rahastoon yhteensä lähes 40 miljoonaa euroa. Useat kansainväliset sijoittajat ovat myös kiinnostuneita sijoittamaan rahastoon, ja rahaston oman pääoman määräksi arvioidaan 100 miljoonaa euroa merkintäajan loppuun mennessä.

Kiinteistömarkkinoilla jatkuu hyvä vire

Suomen kiinteistömarkkinoiden hyvä vire on jatkunut tänäkin vuonna. Vahvistunut taloustilanne ja monia muita maita jäljessä kulkeva suhdanne on lisännyt monien kansainvälisten sijoittajien kiinnostusta suomalaisiin kiinteistöihin. Lisäksi piristynyt taloustilanne on parantanut etenkin toimistomarkkinoiden tilannetta ja näkymiä. Vilkas asuntorakentaminen luo mahdollisuuksia erityyppisille käyttötarkoituksen muutoksille, jolloin epäkurantteja kohteita poistuu markkinasta. Uuden rahaston sijoitusstrategiaan sopivia sijoituskohteita, joissa on hyvä tuotto-odotus, on runsaasti tarjolla.

Mikäli kiinnostuit uudesta kiinteistörahastosta, ole yhteydessä asiakasvastuulliseen pankkiiriisi tai Elite Alfred Bergin asiakaspalveluun puh. 0201 558 610 tai asiakaspalvelu@eabgroup.fi, niin sovitaan tapaaminen.

*Rahaston virallinen nimi on Elite Finland Value Added Fund II Ky.

**Syöttörahaston virallinen nimi on Elite Finland Value Added Fund II Syöttörahasto II Ky.

Lue myös: Kiinteistörahasto EKKR I Ky on täyteen investoitu – uusi rahasto käynnistyy keväällä

Jaakko Ristola
Johtaja, kiinteistövarainhoito
Elite Alfred Berg