Turvaa sijoitusvakuutuksesi säästöt perillisille


Sijoitusvakuutukseen liittyy aina henkivakuutus. Kuolemantapauksen johdosta henkivakuutuskorvaus maksetaan vakuutussopimuksessa määräämällesi edunsaajalle.

Sijoitussidonnaisessa vakuutussäästämisessä säästöjesi tuotto perustuu valittujen sijoituskohteiden arvonkehitykseen. Sijoituskohteet tarjoavat hyvää tuottopotentiaalia säästöillesi, mutta tällöin kannat myös riskin pääoman säilymisestä ja mahdollisesta alentumisesta. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea markkinatilanteen mukaan. Pitkä sijoitusaika yleensä tasaa arvonvaihteluja.

Sijoitusturva suojaa vakuutuksen arvonlaskulta

Sijoitussidonnaisessa vakuutussäästämisessä kannat siis itse riskin pääoman säilymisestä. Voit kuitenkin turvata vakuutuksesi pääoman säilymisen perillisillesi vakuutukselle tarjottavan sijoitusturvan avulla.

Turvan määrän voit valita itse aina 100-prosenttiseen turvaan saakka. Vakuutetun kuolemantapauksessa maksetaan vakuutuksen arvon (takaisinostoarvon) lisäksi korvaus sijoitusturvasta, jos vakuutuksen arvo kuolinhetkellä on alempi kuin turvan määrä. Sijoitusturva turvaa siten sovitun korvausmäärän vakuutetun kuolemantapauksessa.

Esimerkki

Maijalla on 200 000 euron sijoitusvakuutus. Maijalla on sijoitusturva, jonka määrä on 100 % maksetusta vakuutusmaksusta. Maija ei ole nostanut vakuutuksesta varoja eikä ole sijoittanut sinne lisää varoja. Maija kuolee 75-vuotiaana vakuutuksen arvon ollessa 190 000 euroa. Turvan johdosta Maijan kuoleman jälkeen hänen vakuutuksensa edunsaajille maksettava korvaus muodostuu 190 000 euron suuruisesta vakuutuksen takaisinostoarvosta sekä 10 000 euron suuruisesta sijoitusturvan korvauksesta. Näin ollen Maijan edunsaajat saavat kuolintapauksessa maksettavana korvauksena Maijan sijoittaman summan 200 000 euroa, vaikka vakuutuksen arvo (takaisinostoarvo) on vain 190 000 euroa.

Milloin sijoitusturva on voimassa?

Turva on voimassa vakuutussäästöllesi ainoastaan silloin, jos vakuutuksen arvo on alempi kuin valitsemasi sijoitusturvan määrä. Turva on elinikäinen, mutta se päättyy, kun vakuutus takaisinostetaan. Turvaa voi myös pienentää tai siitä voi luopua kokonaan, milloin tahansa vakuutuksen voimassaoloaikana. Kysy lisää vakuutuksesi sijoitusturvasta asiantuntijoiltamme.


Teemu Pieviläinen
Johtava lakimies
Elite Laki Oy


Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.
Lisätietoa henkilötietojen käsittelystä