2022-09-14 - Kiinteistöt - Vastuullisuus

Olemme mukana ASTETTA ALEMMAS -kampanjassa


Elite Alfred Bergin liiketoiminnassa vastuullisuus on keskeisessä roolissa, ja siksi kiinteistörahastomme ovat mukana ASTETTA ALEMMAS -kampanjassa. Kampanjassa jokaista suomalaista kannustetaan tekemään nopeavaikutteisia ja konkreettisia energiansäästötoimia.

Energiasaastoviikko Vinkkikortti 1200x628

ASTETTA ALEMMAS -kampanjan tavoitteena on saada vähintään 75 % suomalaisista säästämään energiaa ja saavuttaa pitkällä aikavälillä pysyvästi alhaisempi energiankulutus. Tavoite on kaikille yhteinen kotona, liikenteessä, työpaikoilla ja oppilaitoksissa.

Energiansäästö on pieniä arjen tekoja

Kiinteistöissä energiaa voi säästää monilla pienillä arjen teoilla. Vuokranantajana osallistumme ASTETTA ALEMMAS -kampanjaan ja energiansäästämiseen esimerkiksi seuraavilla toimenpiteillä:

  • Tarkistamme valaistuksen ja muiden sähkölaitteiden (kiukaat, autonlämmitystolpat, saattolämmitykset yms.) aikaohjaukset ja tarpeenmukaisuuden.

  • Säädämme ilmanvaihtokoneiden aikaohjelmat ja puhallintehot optimaalisiksi. Tarkistamme myös laitteiden lämmöntalteenoton toimivuuden.

  • Asetamme kiinteistön tavoitelämpötilan ASTETTA ALEMMAKSI.

  • Ennakoimme ja simuloimme kiinteistön ongelmatilanteita, joita sähkökatkokset saattavat aiheuttaa toteuttamalla aamulla ennen töiden alkamista hallitun noin yhden tunnin kestävän sähkökatkon kiinteistöllä syksyn 2022 aikana.

  • Raportoimme vuokralaisillemme energiankulutuksen muutoksista tulevan talven aikana.

Haastamme myös vuokralaisemme tukemaan omalta osaltaan energiansäästökampanjaa esimerkiksi sammuttamalla laitteet, kun niitä ei käytetä. Vinkkejä jokaiselle sopiviin toimiin voi lukea verkkosivulta Energiansäästö on varautumista - Motiva.

Annamme mielellämme lisätietoja ja ohjeistusta kiinteistön käyttöön liittyvissä asioissa.

HarriPalosaari-164-164

Harri Palosaari
salkunhoitaja, Elite Finland Value Added Fund II Ky
Elite Alfred Berg


ASTETTA ALEMMAS on Motivan, Energiaviraston, työ- ja elinkeinoministeriön, valtioneuvoston kanslian, ympäristöministeriön ja Sitran yhteistyökampanja.