HJK voitti jälleen Suomen mestaruuden – Elite Alfred Berg jatkaa lasten ja nuorten jalkapallon tukemista


Veikkausliigakausi saatiin sunnuntaina 31.10.2021 hienoon päätökseen, kun HJK voitti toisena peräkkäisenä vuonna Suomen mestaruuden. Mestaruus on HJK:lle järjestyksessään jo 31. Päättyneellä kaudella HJK teki 41 maalia, joista kotiottelumaaleja oli 22. Sen myötä Elite Alfred Berg lahjoitti 2 200 euroa Aulis Rytkönen -rahastoon.

HJK-mestaruusjuhlat-2021 Jussi Eskola 1200x628px

Kuva: Jussi Eskola

Elite Alfred Berg on tehnyt yhteistyötä HJK:n ja vähävaraisten perheiden jalkapalloharrastusta tukevan Aulis Rytkönen -rahaston kanssa vuodesta 2015. Yhteistyön puitteissa Elite Alfred Berg lahjoittaa jokaisesta HJK:n kotiottelussaan tekemästä maalista 100 euroa Aulis Rytkönen -rahastoon.

”Tiukkojen vaiheiden jälkeen haluamme onnitella HJK:ta mestaruuden uusimisesta. On hienoa saada olla mukana toiminnassa ja erityisesti antamassa mahdollisuus myös vähävaraisille lapsille ja nuorille harrastaa ja unelmoida mestaruuksista”, sanoo Elite Alfred Bergin toimitusjohtaja Daniel Pasternack.

HJK:n ja Elite Alfred Bergin yhteistyön ansiosta yhä useampi vähävarainen lapsi tai nuori on saanut edellytykset jatkaa jalkapalloharrastusta heikommasta taloudellisesta asemastaan huolimatta. Jalkapalloharrastus kehittää liikunnallisen elämäntavan ohella monia taitoja, joista on nuorelle hyötyä läpi elämän. Lajin parissa koetut onnistumisen kokemukset, säännöllinen elämän rytmi, turvalliset aikuiset ja hyvä joukkuehenki antavat eväitä elämään myös urheilun ulkopuolella. Jokaisen yksilön potentiaali on tärkeä saada esiin, eikä yhtäkään lupaavaa urheilijaa ole varaa menettää taloudellisen aseman takia.

Jalkapallokausi päättyi Suomessa, mutta HJK:n matka kansainvälisillä kentillä jatkuu edelleen. Klubi tavoittelee jatkopaikkaa UEFA Europa Conference Leaguessa, jossa joukkueella on jäljellä kolme alkulohkon ottelua. Viimeinen kotiottelu pelataan Bolt Arenalla torstaina 25.11.2021, jolloin vastassa on armenialainen Alashkert.

Lisätietoa Aulis Rytkönen -rahastosta löytyy HJK:n verkkosivuilta www.hjk.fi/seura/aulis-rytkonen-rahasto/.