HJK:n ja Elite Alfred Bergin yhteistyö vähävaraisten nuorten harrastuksen tukemiseksi jatkuu


Elite Alfred Berg on tehnyt yhteistyötä Helsingin Jalkapalloklubi HJK:n ja vähävaraisten perheiden lasten jalkapalloharrastusta tukevan Aulis Rytkönen -rahaston kanssa vuodesta 2015. Yhteistyön puitteissa Elite Alfred Berg lahjoittaa jokaisesta HJK:n kotiottelussaan tekemästä maalista 100 euroa Aulis Rytkönen -rahastoon. Vuosien aikana Elite Alfred Berg on lahjoittanut rahastolle yhteensä 10 500 euroa.


Elite Alfred Berg ja HJK jatkavat tärkeää yhteistyötään myös kaudella 2021. Nyt jos koskaan nuorten harrastusten tukeminen on arvossaan, kun pandemia sulkee ovia harrastuksilta ja entistä useampi lapsi ja nuori on vaarassa syrjäytyä. Harrastaminen on tutkitusti yksi parhaista keinoista ehkäistä lasten ja nuorten syrjäytymistä. Jalkapallo tarjoaa turvallisen ympäristön kasvaa, löytää ystäviä sekä opetella sosiaalisia taitoja ja liikunnallista elämäntapaa.


Rahaston ansioista jalkapallon harrastaminen on mahdollista kaikille HJK:ssa pelaaville nuorille perhetaustasta, taloudellisista syistä tai vaikkapa fyysisestä vammasta huolimatta. Vuosittain jaettavien stipendien avulla alle 18-vuotias pelaaja voi saada henkilökohtaisen maksusitoumuksen joukkueen kuukausimaksua varten.


Aulis Rytkönen -rahaston nimikkopelaaja Aulis Rytkönen on paitsi suomalaisen jalkapallon legenda, myös ensimmäinen ammatikseen ulkomailla pelannut suomalainen. Voit lukea lisää Aulis Rytkönen -rahastosta HJK:n verkkosivuilta.