Henkilökuvassa EAB Groupin hallituksen uusi jäsen Helge Arnesen


Esittelemme syyskuussa 2020 EAB Group Oyj:n hallituksessa aloittaneen Helge Arnesenin, jolla on jo 30 vuoden kokemus teknologian soveltamisesta rahoitusalalla.

Helge Arnesen

Nimi: Helge S Arnesen

Ikä: 56 vuotta

Perhe:
Olen kahden lapsen yksinhuoltajaisä, poikani on 21-vuotias ja tyttäreni 19-vuotias. Meillä on myös vanha, musta, kiharaturkkinen koira, joka on suuren villakoiran ja berninpaimenkoiran risteytys. Lapseni odottavat jo pääsevänsä lentämään pesästä. On kuitenkin mukavaa, että he asuvat vielä kanssani. Se pitää minut nuorekkaana.

Minkälainen koulutus sinulla on?
Olen elektroniikan ja tietotekniikan kandidaatti Oslo Metropolitan yliopistosta ja kauppatieteiden maisteri teollisesta taloustieteestä NTNU:sta Trondheimista. Tein "ohjelmistopäivityksen" 41-vuotiaana suorittamalla teknologian johtamisen maisteritutkinnon. Teknologisten muutosten vaikutusten tutkiminen Massachusetts Institute of Technologyssä Bostonissa oli todella mieltä avaava kokemus.

Entä työhistoriasi?
Aloitin välittämällä joukkovelkakirjalainoja Nordean edeltäjäpankissa Norjassa vuonna 1990. Sittemmin minulla on ollut useita positioita sekä osto- että myyntipuolella useissa norjalaisissa rahoituslaitoksissa. Kaikki tehtäväni ovat keskittyneet joukkolainoihin, osakkeisiin, valuuttoihin tai johdannaisiin sekä paikallisilla että globaaleilla markkinoilla. Olen ollut joukkolainojen ja osakesalkkujen salkunhoitaja vuodesta 1992.

Minkälaisia harrastuksia tai muita kiinnostuksen kohteita sinulla on? 
Pidän sukeltamisesta (mieluiten jossain lämpimässä) ja yritän pysyä hyvässä kunnossa. Harrastan mieluummin laskettelua kuin maastohiihtoa. Olen myös innokas lukija ja yritän lukea kaikkea sarjakuvista historiaan. Haluan myös pitää itseni ajan tasalla siitä, mitä maailmalla tapahtuu, ja miettiä tapahtumien mahdollisia vaikutuksia investointeihin.

Mikä sai sinut ottamaan vastaan EAB Groupin hallitusjäsenyyden?
Omaisuudenhoidossa on kyse oikean tasapainon löytämisestä hyvien rahoitustuotteiden tarjoamisen ja sääntelyvaatimusten täyttämisen välillä. Uskon, että tähän auttaa yrityksen kyky käyttää teknologiaa kustannusten vähentämiseen, asiakassuhteiden arvon lisäämiseen ja parempien tuotteiden tekemiseen. Odotan innolla pääseväni osallistumaan EAB Groupin hallitukseen 30 vuoden kokemuksellani teknologian soveltamisesta rahoitusalalla.

Mitkä ovat keskeiset menestystekijät EAB Groupin tulevaisuuden kannalta? Missä meidän tulee onnistua? 
Hyvin suoriutuvien rahastojen tuottaminen sisäisesti on tärkeää arvon luomiseksi sekä asiakkaille että EAB Groupille. Ikääntyvä väestö, globalisaatio, matalat korot, ilmastonmuutos ja nopeat teknologiset muutokset ovat merkkejä aktiivisen salkunhoidon tarpeesta tulevaisuudessa. Omaisuudenhoidossa on kyse siitä, että asiakkaille annetaan tehokas pääsy monipuolisiin lisätuottojen lähteisiin ja tuottoja kerätään asiakkaiden puolesta.

Minkälaisena näet toimialan tulevaisuuden?
Varainhoitoala on nyt kypsässä vaiheessa oleva matalan kasvun toimiala. Uuden teknologian käyttökustannukset asiakaskokemuksen parantamiseksi ovat laskeneet rajusti. Internet on todennäköisesti täällä jäädäkseen, joten käytetään sitä paremmin asiakkaiden kokeman arvon parantamiseksi. Erottautumistapa on tästä lähtien kunkin yrityksen kyky luoda arvoa asiakkaille rahastoissa, asiakassalkuissa ja asiakaskohtaamisissa. Meidän on suoriuduttava hyvin kaikilla näillä osa-alueilla!

Lue myös: Henkilökuvassa EAB Groupin hallituksen jäsen Julianna Borsos