EXIT Vol. 2 -kirjasta esittelyssä Elias Aalto, mies Wolt-sovelluksen koodin takana


Elias Aalto on mies, jota ilman Wolt-mobiilisovellusta ei löytyisi yli seitsemän miljoonan rekisteröityneen käyttäjän puhelimesta yli 20 maassa. Vasta keväällä 2014 Aallon näpeistä syntyi sovelluksen ensimmäinen koodirivi. Viisi vuotta myöhemmin hänestä tuntui, että yli 1 000 työntekijän ja 20 000 lähettikumppanin yritys oli hänelle jo liian suuri, joten hän päätti vetäytyä yrityksestä rauhallisempaan elämään.

exit kirjat Elias Aalto

Aalto on syntynyt 80-luvulla yrittäjäperheeseen, ja hän on alusta asti tiennyt, mitä yrittäjän elämä on. Hän on kokenut ympärivuorokautisen työtahdin ja 7-päiväiset työviikot. Hän myös tietää, että onnistumiseen tarvitaan intohimoa ja työn paloa. Aalto varoittaakin startup-yrittäjiksi pyrkiviä unelmoimasta upporikkaiksi tulemisesta.

”Kun ihminen saa kerralla liikaa rahaa, hänestä tulee tyhjä. Häneltä on ikään kuin varastettu se kaikkein hienoin ja koukuttavin vaihe – kasvumahdollisuus. Paljon mielekkäämpää on saada onnistumisia, rahaa ja valtaa vaiheittain”, Aalto avaa filosofiaansa.

Hänellä itsellään on ollut koko ajan taustalla sen pienen väärinymmärretyn, matemaattisesti lahjakkaan pojan näyttämisenhalu.

Exitin jälkeen Elias Aalto on nauttinut koti-isänä olemisesta. Lisäksi hän on harrastusmielessä mukana sijoitustoiminnassa ja käy välillä tekemässä puhekeikkoja. Vielä Aalto ei osaa tarkasti sanoa, mitä hän aikoo tehdä isona.

Lue myös:


Elite Alfred Berg on ollut mukana mahdollistamassa kahden EXIT-kirjan tekemistä. Kirjoissa on 31 erilaista tarinaa yrityksen perustamisesta exitiin. Eri ikäiset, eri puolilta maata kotoisin olevat yrittäjät puhuvat kirjassa avoimesti onnistumisistaan ja menestyksestään, mutta myös vaikeista hetkistä ja epäonnistumisista. Mukaansatempaavat tarinat vievät yrityskauppaneuvottelujen kulisseihin ja avaavat, miten yrittäminen ja omasta yrityksestä irtautuminen ovat vaikuttaneet henkilön muuhun elämään ja identiteettiin. Lisää aiheesta: https://leap.fi/exit/