Elite Vuokratuotto panostaa tehokkaaseen vuokraukseen


Erikoissijoitusrahasto Elite Vuokratuotto tarjoaa mahdollisuuden sijoittaa hyvin hajautettuun asunto- ja toimitilasalkkuun. Kohteiden kehittämisen parissa työskentelevä Eliten kiinteistövarainhoidon tiimi on panostanut viime aikoina erityisesti tehokkaaseen vuokraustoimintaan.

Rahaston maaliskuussa ostamassa toimitilakiinteistössä Vantaan Tikkurilan aseman läheisyydessä on löydetty hyvät vuokralaiset myös vapaisiin tiloihin. Kiinteistössä oli kaupantekohetkellä vuokralaisena valtion ja kunnan käyttäjiä sekä kansainvälisen yrityksen Suomen-toimisto. Toisaalta rakennuksen yksi kerros oli tyhjillään aiemman käyttäjän sopimuksen päätyttyä.

”Vuokrasimme nämä vapaat tilat kesän aikana henkilöstöpalveluyritys Adecco Finland Oy:lle, joka keskitti 40 pääkaupunkiseudulla työskentelevää toimihenkilöään Tikkurilaan. Vuokrauksen yhteydessä uusimme tilojen lattiamateriaalin ja muutimme huonejakoa vastaamaan paremmin käyttäjän tarpeita”, Eliten kiinteistövarainhoidon tiimiä johtava Jaakko Ristola sanoo.

Tilojen uusin vuokralainen, Adecco Finland Oy on tyytyväinen lopputulokseen.

”Tiukasta aikataulusta huolimatta vuokraus esittelystä tilojen luovutukseen asti sujui joutuisasti Eliten kanssa”, Adecco Finland Oy:n hallintopäällikkö Johanna Virrantuomi kertoo.

Vernissakatu

Asunnot ja toimitilat täydentävät toisiaan

Elite Vuokratuotto sijoittaa puolet pääomistaan lähinnä pääkaupunkiseudulla sijaitseviin asuntoihin ja puolet toimitilakiinteistöihin suurissa kaupungeissa. Rahasto on avoinna uusille merkinnöille kvartaaleittain.

Rahaston omistamissa asunnoissa on ollut hyvä käyttöaste ja ne ovat tarjonneet vakaata vuokratuottoa. Parempaa tuottoa haetaan sijoittamalla toimitilakohteisiin, sillä niistä saatava suora tuotto on merkittävästi parempi kuin asunnoissa. Toimitilakiinteistöjen arvonkehitykseen voi vaikuttaa merkittävästi tilavuokrauksilla ja erilaisilla muutostöillä.