Elite Alfred Bergin kolmas kiinteistökehitysrahasto hankki 5 sijoituskohdetta 22 miljoonalla eurollaElite Alfred Bergin kiinteistökehitysrahasto EAB Value Added Fund III Ky on hankkinut maaliskuun 2022 aikana viisi uutta sijoituskohdetta, joiden yhteisarvo on 22 miljoonaa euroa.

Metsanpojankuja-1-1200-628

Ostetut kohteet ovat Malmin Kauppatie 8 Helsingissä, Metsänpojankuja 1 Espoossa, Pitkätanhuankuja 1 Hämeenlinnassa, Jusslansuora 15 Tuusulassa sekä Golfkentäntie 8 Pirkkalassa.

Helsingin Malmilla aseman läheisyydessä sijaitseva toimistokohde on täyteen vuokrattu. Espoon Pohjois-Tapiolassa sijaitseva Metsänpojankuja 1 on kehityskohde, johon on tarkoitus saneerata modernia toimistotilaa. Hämeenlinnan-kohteen pääkäyttäjät ovat Tokmanni ja Jysk. Tuusulassa pienteollisuuskiinteistössä toimii Seri-Deco Oy ja Pirkkalassa KL-Lämpö Oy.

EAB Value Added Fund III Ky sijoittaa vuokrakassavirtaa ja merkittävää kehityspotentiaalia tarjoaviin kiinteistöihin suurimmissa suomalaisissa kaupungeissa. Arvon luonti perustuu kiinteistöjen käyttötarkoitusten muutoksiin, vuokraukseen, kohteiden vuokrattavuuden parantamiseen ja laajennuksiin.

Vieras pääoma huomioiden rahaston sijoituskapasiteetti on enimmillään 200 miljoonaa euroa. Varat on tarkoitus sijoittaa sijoitusperiodilla, joka ulottuu vuoden 2023 alkupuolelle.

”Hankitut kohteet ovat erinomainen aloitus rahaston sijoitustoiminnalle. 100 miljoonan euron oman pääoman enimmäismäärästä on nyt koossa lähes 80 %, ja rahaston oman pääoman on tarkoitus olla kokonaan koossa kesään 2022 mennessä”, sanoo kiinteistövarainhoidosta vastaava johtaja Jaakko Ristola Elite Alfred Bergiltä.

Elite Alfred Bergin kiinteistörahastojen hallinnoitavat varat ovat yhteensä 390 miljoonaa euroa. Kiinteistökehitysrahastojen lisäksi asiakkaillemme on tarjolla Elite Alfred Berg Vuokratuotto Erikoissijoitusrahasto, joka yhdistää sekä asunto- että toimitilasijoittamisen parhaat puolet ja tarjoaa hyvän hajautuksen eri kiinteistöluokkiin, sekä Elite Alfred Berg Logistiikkakiinteistöt Erikoissijoitusrahasto, joka sijoittaa logistiikka- ja muihin kiinteistöihin Suomen 30 suurimmassa kaupungissa.