Elite Alfred Berg tukee jälleen vähävaraisten perheiden jalkapalloharrastusta


Suomen mestaruuden voittanut Helsingin Jalkapalloklubi HJK teki päättyneellä kaudella 27 kotimaalia. Se tietää 2 700 euron lahjoitussummaa Elite Alfred Bergiltä Aulis Rytkönen -rahastoon.

Elite Alfred Berg on tehnyt yhteistyötä HJK:n ja vähävaraisten perheiden jalkapalloharrastusta tukevan Aulis Rytkönen -rahaston kanssa vuodesta 2015. Yhteistyön puitteissa Elite Alfred Berg lahjoittaa jokaisesta HJK:n kotiottelussaan tekemästä maalista 100 euroa Aulis Rytkönen -rahastoon. Vuosien aikana Elite Alfred Berg on lahjoittanut rahastolle yhteensä 10 500 euroa.

Yhteistyön ansiosta yhä useampi vähävarainen lapsi tai nuori on saanut edellytykset jatkaa jalkapalloharrastusta heikommasta taloudellisesta asemastaan huolimatta. Jalkapalloharrastus kehittää liikunnallisen elämäntavan ohella monia taitoja, joista on nuorelle hyötyä läpi elämän. Lajin parissa koetut onnistumisen kokemukset, säännöllinen elämän rytmi, turvalliset aikuiset ja hyvä joukkuehenki antavat eväitä elämään myös urheilun ulkopuolella. Jokaisen yksilön potentiaali on tärkeä saada esiin, eikä yhtäkään lupaavaa urheilijaa ole varaa menettää taloudellisen aseman takia.

Aulis Rytkönen -rahaston nimikkopelaaja Aulis Rytkönen on paitsi suomalaisen jalkapallon legenda, myös ensimmäinen ammatikseen ulkomailla pelannut suomalainen. Voit lukea lisää Aulis Rytkönen -rahastosta HJK:n verkkosivuilta.

hjk-suomen-mestarit-2020