Digitalisaatio ja uberisaatio muokkaavat myös ruokaa


Alustatalous ja digitalisaatio muuttavat tapaamme jakaa asioita. Uberin ja Airbnb:n avulla voimme nyt jakaa automme ja asuntomme muiden käyttöön. Mutta entä jos digitalisoituminen ja uberisaatio vaikuttavat myös ruoan jakamiseen ja ruokaan?

Murros tapahtuu aina ensin toimialojen reunoilla, eikä ensimmäisessä aallossa vielä täysin ymmärretä teknologian mahdollisuuksia. Ensimmäiset televisiolähetykset olivat vain filmattuja radio-ohjelmia, joissa uutta oli nähdä puhujat. Ruoan kuljetuksessa on nyt meneillään sama tilanne: ensimmäiseksi kivijalkaravintoloiden päälle on lisätty kotiinkuljetusmalli, jossa uutta on vain kuljetus. Mutta muutos voi näkyä myös itse ruoassa.

Tulevaisuuden ruokakuljetusta

Epic Foods on nuori startup-yritys, jonka missiona on tehdä nimenomaan kuljetuksiin soveltuvaa ruokaa. Lähtökohtana on päivittäisen ruoan tarjoaminen ja uudenlaisen infrastruktuurin rakentaminen sen ympärille. Yritys on jättänyt pois kalliit ravintolatilat, ison valikoiman, kalliin kuljetuksen ja sokerilla ja suolalla koukuttamisen. Niiden tilalla se tarjoaa illallisia, jotka tehdään puolet taloudellisemmin ja kuljetetaan perille sähköautoilla. Kuljetusmallina on verkkokaupasta tuttu ilmainen kuljetus, mikä tukee myös säännöllistä ateriointia.

- Teemme ruoat alusta asti itse ja kuljetamme ne ympäristöystävällisesti ilman välikäsiä. Uusi jakelukonseptimme mahdollistaa nopean ja ilmaisen kuljetuksen pienimmillekin perheille ja toimistoille. Raaka-aineissa suosimme kotimaisia tuotteita ja reseptit ovat maailman eri keittiöistä. Aloitimme lounaista, mutta visiomme on korvata keittiösi, Epicin perustaja ja toimitusjohtaja Martti Paatela kertoo.

Epic-Vallisaari-

Epic on erikoistunut myös meriteitse kuljetettavan ruoan valmistamiseen. Toukokuussa 2017 yritys avasi ravintolan Helsingin edustalla sijaitsevaan Vallisaareen. Luonnonkaunis Vallisaari on täydellinen paikka virkistymistapahtumiin ja luonnosta nauttimiseen niin isoille kuin pienillekin yrityksille. Vallisaaresta löytyy aktiviteetteja aina opastetusta saarikierroksesta ohjattuihin FatBike-retkiin.

- Epic tarjoaa ruoat kaiken kokoisiin tapahtumiin kätevästi paikanpäälle toimitettuna. Yksilöimme pakettimme asiakkaan tarpeiden mukaan ja takaamme maistuvan ruokailun seurueellenne. Ryhmätilaisuuksiin on varattavissa saaren historiallisia rakennuksia Torpedolahden tai Luotsipihan tuntumasta. Ravintolasta tarjoilemme keitot, raikkaat salaatit ja bowlit kätevissä ja ekologisissa take away -rasioissa. Tarjolla on myös valmiit picnic-eväät mukaasi saarikierrokselle, Martti Paatela sanoo.

Lue lisää Epicistä osoitteessa epic.fi tai ota yhteyttä sähköpostilla vallisaari@epic.fi.