2017-08-16 - Elite Alfred Berg

Alfred Berg -kauppa lisää Eliten tuote- ja palveluvalikoimaa


Elite ilmoitti elokuun alussa ostavansa Alfred Bergin Suomen toiminnot ja alkavansa tarjota BNP Paribas Asset Managementin sijoitustuotteita yksinoikeudella Suomessa. Kauppa lisää Eliten tuote- ja palveluvalikoimaa entisestään.

Yrityskauppa pähkinänkuoressa:

  • Elite ostaa 100 % Alfred Bergin Suomen yksiköiden, Alfred Berg Omaisuudenhoito Suomi Oy:n ja Alfred Berg Rahastoyhtiö Oy:n, osakkeista.

  • Elite ja Alfred Berg Group ovat sopineet kehittävänsä yhdessä toimintojaan ja liiketoimintaansa Suomessa. Alfred Berg Group on BNP Paribas Asset Managementin Pohjoismaissa toimiva tytäryhtiö.

  • Kaupan myötä Elitestä tulee BNP Paribas Asset Managementin sijoitustuotteiden ainoa tarjoaja Suomessa. Näin Elite pystyy tarjoamaan nykyisille ja uusille asiakkailleen entistä kattavamman palvelu- ja tuotevalikoiman.

Kauppa vahvistaa Eliten asemaa entisestään Suomen varainhoitomarkkinoilla. Kaupan ansiosta Eliten liikevaihto kasvaa lähes 35 prosenttia, asiakasvarallisuus nousee noin kolmeen miljardiin euroon ja saavutettavien synergiaetujen ansiosta yrityksen kannattavuus paranee merkittävästi. Lisäksi Elite saa uuden kansainvälisen omistajan, BNP Paribas Asset Managementin, joka on halukas kehittämään yritystä yhdessä nykyisten omistajien kanssa.

Miten yrityskauppa vaikuttaa asiakkaisiin?

Eliten asiakkaille kaupalla on positiivinen vaikutus, sillä jatkossa he saavat Elitestä entistä laajemman tuote- ja palveluvalikoiman, vahvan paikallisen toimijan takaaman palvelun sekä ison konsernin kansainvälisen osaamisen. Lisäksi vahvemman aseman ja uuden omistajan myötä Elite pystyy panostamaan entistä enemmän tuote- ja palvelukehitykseen ja siten vastaamaan paremmin asiakkaidensa nykyisiin ja tuleviin tarpeisiin.

Myös Alfred Bergin asiakkaille kaupalla on positiivinen vaikutus: Eliten asiakkaina he saavat käyttöönsä kattavan asiantuntija- ja asiakaspalveluverkoston, joka palvelee heitä valtakunnallisesti 13 paikkakunnalla. Elite pystyy tarjoamaan heille entistä laajemman paikallisen tuotevalikoiman muun muassa kiinteistö- ja pääomasijoittamiseen.

Alfred Berg on pohjoismainen sijoituspalveluyritys, jolla on toimipisteet Helsingissä, Tukholmassa ja Oslossa. Alfred Berg on itsenäinen osa BNP Paribas Asset Managementiä, joka on BNP Paribas -konsernin varainhoitoon erikoistunut yhtiö. BNP Paribas on yksi maailman suurimmista pankkikonserneista.

Lue myös: Mikä on BNP Paribas Asset Management?

Yrityskaupasta on kerrottu tarkemmin 1. elokuuta julkaistussa Elite Varainhoito Oyj:n yhtiötiedotteessa ja lehdistötiedotteessa.