AJ EAB Value Hedge

Sijoitusrahasto

 

Yleiskuvaus 

AJ EAB Value Hedge Sijoitusrahasto sijoittaa pääasiassa pohjoismaisiin arvoyhtiöihin, mutta voi hajauttaa sijoituksiaan myös Pohjoismaiden ulkopuolelle. 

Sijoituspäätökset perustuvat fundamenttipohjaiseen analyysiin, jonka avulla haetaan osakemarkkinoilla aliarvostettuja osakkeita. Normaalitilanteessa sijoituksista noin 80 % pidetään pohjoismaissa. Sijoitusaste voi kuitenkin vaihdella välillä 0–100 %. Korkosijoitukset tehdään velkakirjoihin, joissa on hyvä riski-tuotto-suhde. Rahastolla ei ole vertailuindeksiä. 

Rahaston tavoitteena on saavuttaa pitkällä aikavälillä korkea tuotto osakeindeksejä matalammalla arvonvaihtelulla. 

Vahvuudet

  • Aktiivinen sijoittaminen pohjoismaisiin osakkeisiin 
  • Sijoituskohteena aliarvostetut yhtiöt ja velkakirjat 
  • Rahasto ei seuraa mitään vertailuindeksiä 

Kenelle sopii? 

  • Pohjoismaisista osakkeista kiinnostuneille 
  • Hyvää tuottoa tavoittelevalle 
  • Pitkäaikaiselle sijoittajalle 

Kuukausikatsaus 31.8.2020

Elokuussa AJ EAB Value Hedge -sijoitusrahaston C-osuuden arvo nousi noin 6,1 prosenttia. C-osuuden arvo oli elokuun lopussa 27,36 €. Vuoden alusta C-osuuden arvo on noussut noin 2,3 %. Tämä on uusi kaikkien-aikojen-korkein kuukauden viimeisen päivän arvo AJ EAB Value Hedge-sijoitusrahastolle

Elokuun 2020 lopussa käteisen ja velkakirjojen osuus AJ EAB Value Hedge -sijoitusrahaston sijoitussalkussa oli noin 27 % ja pörssiosakkeiden osuus oli noin 73%.

Suurista sijoituksistamme kovia nousijoita elokussa olivat QT, Incap ja Kopparberg. Rahaston suurista sijoituksista Kopparberg Bryggeri julkaisi kaikkien aikojen parhaan tuloksen. Viime vuonna Kopparberg lanseerasi Pink Gin -tuoteperheen. Tämä näyttää olevan uskomattoman onnistunut lanseeraus, ja Kopparbergin toimitusjohtaja Bronsman mainitsee, että yhtiö myy nyt enemmän giniä Isossa-Britanniassa kuin ginin kokonaismarkkinat ovat Ruotsin Systembolagetissa. Ruotsin sijoituksta Diamyd Medical Ab nousi paljon elokussa. Diamyd Medical kehittää 1-tyypin diabetekseen rokotetta, joka vaikuttaa hyvin lupaavalta.

Rahaston suurimmat osakesijoitukset olivat elokuun 2020 lopussa UPM, QT, Incap, Telia, Nordea, Aspocomp, Nokia, Suominen, Cargotec, SSAB, Koppaberg Bryggeri ja Nokian Renkaat.

Osuussarja C kuukausikatsaus

Osuussarja C verkkopalvelussa

Avaintiedot

Salkunhoitaja: EAB Varainhoito Oy
Rahastoyhtiö: EAB Rahastoyhtiö Oy
Perusvaluutta: EUR
Aloituspäivä: 1.9.2005

Osuussarjat

Rahastolla on 2 osuussarjaa. Viralliset asiakirjat löydät sivulta www.eabgroup.fi/rahastohallinto.

Osuussarja A
ISIN: FI4000251871
Minimimerkintä: 50 €

Osuussarja C 
ISIN: FI0008809264
Minimimerkintä: 1 000 000 €

Palkkiot

Lunastuspalkkio
Osuussarja C: 1,0 %
Osuussarja A: 1,0 %

Tuottosidonnainen hallinnointipalkkio: 12 %

Voimassa oleva tuottosidonnainen hallinnointipalkkio peritään kuukauden tuotosta ainoastaan, mikäli rahaston arvo ylittää rahaston kaikkien aikojen korkeimman arvon.

 

 

OIKEUDELLINEN HUOMAUTUS Tämä ei ole suositus merkitä rahasto­osuuksia. Raportti on tehty vain informaatiotarkoituksiin, eikä se ole rahaston virallinen lakisääteinen esite. Vaikka raportin tekemisessä on noudatettu huolellisuutta ja pyritty varmistumaan lukujen ja käytetyn datan oikeellisuudesta, emme vastaa siinä mahdollisesti olevista virheistä tai puutteista. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevaisuudesta. Osuuksien arvo ja niistä saatava tulo voi nousta tai laskea, ja sijoitetun pääoman voi menettää osittain tai kokonaan. Sijoituskohteiden arvo vaihtelee markkinoiden mukaan, minkä lisäksi valuuttakurssien muutokset ja rahaston palkkiot vaikuttavat sijoittajan saamaan tuottoon. Rahasto on sijoitusrahastolaissa tarkoitettu sijoitusrahasto, jonka sijoitustoiminnassa noudatetaan sijoitusrahastolaissa tarkoitetun sijoitusrahaston sijoitustoimintaa koskevia määräyksiä ja rajoituksia. Rahastoyhtiö: EAB Rahastoyhtiö Oy. Tarkemmat Tiedot palveluntarjoajasta, rahaston säännöt, rahastoesite ja avaintietoesite ovat saatavilla osoitteessa www.eabgroup.fi/instituutiot/rahastohallinto. Tiedot ovat saatavilla suomen kielellä.