Uutiset ja artikkelit

Viikkokatsaus 48: Horisontissa siintää tilanteen normalisoituminen?

Yhdysvaltalainen lääkeyhtiö Pfizerin toissa viikolla antamien rokoteuutisen jälkeen myös muut lääkeyhtiöt ovat julkaisseet uusia tuloksia rokotteidensa testeistä. Yhdysvaltalainen lääkeyhtiö Moderna ilmoitti viime maanantaina, että sen kehittämä rokote näyttää antavan n. 94,5 % varmuudella suojan koronaviruksen aiheuttamalta sairaudelta.

Viikkokatsaus 47: Koronavirusta vastaan tulossa rokote

Viime viikon suurin uutinen oli lääkeyhtiö Pfizerin julkistamat positiiviset tulokset koronarokotteestaan. Pfizerin ja sen saksalaisen kumppanin, BioNTech SE:n, kokeellinen koronarokote näyttää antavan noin 90 % suojan koronarokotteen tarttumista vastaan.

Elite Alfred Berg tukee jälleen vähävaraisten perheiden jalkapalloharrastusta

Elite Alfred Berg lahjoitti HJK:n kotiotteluissaan tekemistä maaleista 2 700 euroa Aulis Rytkönen -rahastoon.

Elite Alfred Berg Vuokratuotto – Kiinteistömarkkinoiden näkymät kohentuneet syksyllä

Vuoden 2020 kolmannella neljänneksellä Elite Alfred Berg Vuokratuotto -rahaston kokonaistuotto oli 1,49 %, mikä on selkeä parannus koronakriisin hallitsemien ensimmäisen ja toisen vuosineljänneksen tuottoihin.

Uusi sijoitustuotteemme hyödyntää lisääntynyttä teknologiapalveluiden käyttöä

Elite Alfred Berg tarjoaa asiakkaidensa merkittäväksi uuden teknologiayhtiöihin sijoittavan joukkovelkakirjalainan Elite Alfred Berg Teknologiayhtiöt Kuponki.

Yhtiön sijoitusvarallisuuden eriyttäminen osittaisjakautumisella

Korkeimman hallinto-oikeuden 1.10.2020 antama ratkaisu laajentaa mahdollisuutta eriyttää yhtiön sijoitusvarallisuus veroneutraalisti erilliseen yhtiöön hyödyntämällä niin sanottua osittaisjakautumista.

Markkinakatsaus 31.10.2020

Sijoitusmarkkinoiden tuotot kehittyivät epäyhtenäisesti lokakuussa, kun osakemarkkinoilla nähtiin pääsääntöisesti laskua ja korkomarkkinoilla pääsääntöisesti nousua. Riskinottohalukkuuden laskuun vaikuttivat koronatartuntamäärien nousu ja rajoitusten tiukentuminen.

Viikkokatsaus 46: Valta vaihtumassa Yhdysvalloissa

Sijoitusmarkkinoiden negatiivinen kehitys katkesi viime viikolla, kun kurssit sekä osake- että korkomarkkinoilla nousivat tuntuvasti. Osakemarkkinoilla kaikki päämarkkinat olivat tuntuvassa, yli 4 %:n nousussa (Eurooppa: +6,9 %, Pohjois-Amerikka: +5,5 %, Japani: +4,4 %) vieden globaalit osakkeet (MSCI All Country World) yli 5 %:n nousuun. Korkomarkkinoilla kaikki pääomaisuuslajit olivat niin ikään selvässä nousussa, tuottokärjessä olivat kehittyvien alueiden taalamääräiset lainat (+2,2 %) ja matalamman luottoluokituksen yrityslainat (+2,0 %).

Viikkokatsaus 45: Pandemia ottamassa niskalenkin?

Markkinalaskun takana oli kaksi teemaa ylitse muiden; pandemiatilanne uhkaa riistäytyä käsistä sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa, uusien tartuntaennätysten ja uusien entistä laajempien sulkutoimien myötä. Lisäksi neuvottelut Yhdysvalloissa republikaanien ja demokraattien välillä koskien uutta elvytyspakettia päättyivät tuloksettomina eikä uutta pakettia saada enää aikaiseksi ennen vaaleja.

Elite Alfred Berg sai tunnustusta instituutiosijoittajilta

Elite Alfred Berg sai instituutioasiakkaille suunnatussa SFR 2020 -laatututkimuksessa SFR Silver Award -tunnustuksen.

Sivut