Uutiset ja artikkelit

Viikkokatsaus 22: Rokoteuutisista nostetta markkinoilla

Riskilliset sijoitukset saivat viime viikon alkupuoliskolla nostetta, kun yhdysvaltalainen biotekniikkayhtiö Moderna kertoi rohkaisevista ensimmäisen vaiheen tuloksista liittyen yhtiön kehitteillä olevaan koronarokotteeseen. Jo pieninä annoksina saatu mRNA-1273 rokote kehitti potilailla vasta-aineita samalla tavalla kuin viruksesta jo toipuneilla henkilöillä. Mikäli toisen ja kolmannen vaiheen kokeet sujuvat hyvin, rokote voisi olla valmis loppusyksystä.

Elite Alfred Bergin kiinteistökehitysrahasto hankki kuusi uutta kiinteistöä

Elite Alfred Bergin kiinteistörahasto Elite Finland Value Added Fund II Ky on hankkinut kuusi kiinteistöä Goldman Sachsin ja Cromwell Property Groupin omistamasta Henry-portfoliosta.

Viikkokatsaus 21: USA:n ja Kiinan kauppasuhteet jälleen otsikoissa

Vahvan jakson jälkeen osakemarkkinat kääntyivät viime viikolla vaihteeksi laskuun, kun välit Yhdysvaltojen ja Kiinan välillä jälleen kiristyivät ja retoriikka puolin ja toisin koveni. USA:n senaatissa valtaa pitävät republikaanit ovat muun muassa viemässä eteenpäin lakialoitetta, jossa Kiinan johdolle ollaan asettamassa sanktioita ihmisoikeusrikkomuksista.

BNP Paribas Asset Management sai huippuarvosanat varainhoitajien ESG-vertailussa

ShareAction rankkasi BNP Paribas Asset Managementin toiselle sijalle 75 maailman johtavan varainhoitajan joukosta.

Elite Alfred Berg lanseeraa private debt -rahaston

Elite Alfred Berg lanseeraa EAB Credit Fund I -rahaston, joka sijoittaa niin sanottuihin yksityisen velan rahastoihin ja suoriin lainoihin Suomessa ja Euroopassa.

Viikkokatsaus 20: Markkinoiden positiivinen vire sai jatkoa

Markkinoiden fokus oli viime viikolla pitkälti tutuissa teemoissa: tartuntakäyrien ja rajoitusten purkamisten seuranta, keskuspankkien ja valtioiden julkaisemien tukitoimien vaikutusten seuranta sekä tuloskauden loppuvaiheen seuranta.

Markkinakatsaus 30.4.2020

Huhtikuu muodostui tuottomielessä yhdeksi kaikkien aikojen parhaaksi kuukaudeksi globaalien osakemarkkinoiden noustua euromääräisesti miltei 11 prosenttia.

Ajatuksia kriisistä ja varautumisesta tulevaan

Koronapandemia herättää monia vaikeita tunteita ja ajatuksia. On kuitenkin tärkeää analysoida eri vaihtoehtoja huomioiden myös niiden pitkäaikaiset vaikutukset.

Toimitilojen vuokrasopimukset ja vuokran määrä poikkeusoloissa

Koronaviruspandemiasta seuranneet taloudelliset vaikeudet voivat aiheuttaa erimielisyyksiä vuokrasopimusten sisällöstä. Voiko vuokrakuluja pienentää poikkeusoloissa?

Elite Alfred Berg laajentaa tuotetarjontaansa strukturoituihin sijoitustuotteisiin

Elite Alfred Berg tarjoaa toukokuusta 2020 alkaen asiakkaidensa merkittäväksi uuden sijoitustuotteen Elite Alfred Berg Suomikori 2.4 Turbo.

Sivut