Markkinakatsaukset

Viikkokatsaus 3: Lisää elvytystä luvassa

Tuottokehitys sijoitusmarkkinoilla tasaantui viime viikolla vahvan alkuvuoden jälkeen. Osakemarkkinoilla euromääräinen tuottokehitys oli epäyhtenäistä, kun osa markkinoista oli loivassa nousussa ja osa vastaavasti loivassa laskussa.

Markkinakatsaus 31.12.2020

Katseet sijoitusvuoteen 2021: Sijoitusmarkkinoiden positiivinen vire sai joulukuussa jatkoa, kun kaikki keskeiset riskilliset sijoitukset olivat selvässä nousussa. Massarokotusten hitaus voi muodostua ongelmaksi muuten kohtalaisen positiivisessa markkinaympäristössä.

Viikkokatsaus 2: Lentävä lähtö uudelle vuodelle

Sijoitusmarkkinoiden positiivinen vire sai vuoden ensimmäisellä viikolla jatkoa, kun kaikki keskeiset indeksit osakepuolella olivat tuntuvassa nousussa. Vahvan markkinatunnelman takana olivat presidentinvaalien tuloksen sinetöiminen Yhdysvaltojen kongressissa ja demokraattien todennäköinen voitto Georgiassa.

Viikkokatsaus 52: Nousua markkinoilla Brexitistä huolimatta

Osakemarkkinoilla riskisentimentti oli taas positiivisella puolella. Lähes kaikki päämarkkinat päätyivät hienoiseen nousuun Aasiaa (-0,41 %) ja kehittyviä markkinoita (-0,16 %) lukuun ottamatta. Maailman osakemarkkinat (MSCI World All Country) päätyivät tämän johdosta myös positiiville puolelle (0,55 %).

Viikkokatsaus 51: Osakemarkkinoilla kevyempi vire

Sijoitusmarkkinoilla viikko sitten alkanut epäyhtenäinen kehitys osake- ja riskillisten korkosijoitusten välillä jatkui. Osakemarkkinoilla kehitys oli edelleen epäyhtenäistä, kun osa päämarkkinoista oli loivassa nousussa (Aasia: 0,49 %, Japani: 0,80 %) ja osa loivassa laskussa (Eurooppa: -0,94 %, Pohjois-Amerikka: -0,45 %). Maailman osakemarkkinat (MSCI World All Country) päätyivät tämän takia hienoiseen laskuun (-0,22 %).

Markkinakatsaus 30.11.2020

Sijoitusmarkkinoiden keskiössä on edelleen koronapandemia ja sen mukanaan tuoma epävarmuus lyhyen ja pitkän aikavälin talouskehityksestä. Epävarmuus keskeisten teemojen osalta on kuitenkin selvästi pienentynyt, mikä on näkynyt positiivisina markkinareaktioina.

Viikkokatsaus 50: Markkinoilla hengähdystauko

Sijoitusmarkkinoilla vedettiin viime viikolla henkeä marraskuussa nähdyn rajun nousujakson jälkeen. Osakemarkkinoilla kehitys oli epäyhtenäistä, kun osa päämarkkinoista oli loivassa nousussa (Eurooppa: +0,23 %, Pohjois-Amerikka: 0,10 %) ja osa loivassa laskussa (Aasia: -0,34 %, Japani: -2,27 %). Maailman osakemarkkinat (MSCI World All Country) päätyivät tämän takia edellisen viikon tasoon (-0,08 %).

Viikkokatsaus 49: Positiivinen markkinavire jatkunut

Sijoitusmarkkinoiden positiivinen vire jatkui myös viime viikolla, kun kaikki keskeiset sijoitukset sekä osake- että korkopuolella olivat nousussa. Osakemarkkinoilla nähtiin nousua kaikilla päämarkkinoilla, Japanin osakemarkkinan oltuaan kovimmissa 2,65 % euromääräisessä nousussa, mutta positiivinen kurssikehitys nähtiin myös Yhdysvalloissa (+1,7 %) ja Euroopassa (+1,0 %), vieden maailman osakemarkkinat (MSCI World All Country) +1,6 %:n nousuun.

Viikkokatsaus 48: Horisontissa siintää tilanteen normalisoituminen?

Yhdysvaltalainen lääkeyhtiö Pfizerin toissa viikolla antamien rokoteuutisen jälkeen myös muut lääkeyhtiöt ovat julkaisseet uusia tuloksia rokotteidensa testeistä. Yhdysvaltalainen lääkeyhtiö Moderna ilmoitti viime maanantaina, että sen kehittämä rokote näyttää antavan n. 94,5 % varmuudella suojan koronaviruksen aiheuttamalta sairaudelta.

Viikkokatsaus 47: Koronavirusta vastaan tulossa rokote

Viime viikon suurin uutinen oli lääkeyhtiö Pfizerin julkistamat positiiviset tulokset koronarokotteestaan. Pfizerin ja sen saksalaisen kumppanin, BioNTech SE:n, kokeellinen koronarokote näyttää antavan noin 90 % suojan koronarokotteen tarttumista vastaan.

Sivut