Markkinakatsaukset

Viikkokatsaus 48: Horisontissa siintää tilanteen normalisoituminen?

Yhdysvaltalainen lääkeyhtiö Pfizerin toissa viikolla antamien rokoteuutisen jälkeen myös muut lääkeyhtiöt ovat julkaisseet uusia tuloksia rokotteidensa testeistä. Yhdysvaltalainen lääkeyhtiö Moderna ilmoitti viime maanantaina, että sen kehittämä rokote näyttää antavan n. 94,5 % varmuudella suojan koronaviruksen aiheuttamalta sairaudelta.

Viikkokatsaus 47: Koronavirusta vastaan tulossa rokote

Viime viikon suurin uutinen oli lääkeyhtiö Pfizerin julkistamat positiiviset tulokset koronarokotteestaan. Pfizerin ja sen saksalaisen kumppanin, BioNTech SE:n, kokeellinen koronarokote näyttää antavan noin 90 % suojan koronarokotteen tarttumista vastaan.

Markkinakatsaus 31.10.2020

Sijoitusmarkkinoiden tuotot kehittyivät epäyhtenäisesti lokakuussa, kun osakemarkkinoilla nähtiin pääsääntöisesti laskua ja korkomarkkinoilla pääsääntöisesti nousua. Riskinottohalukkuuden laskuun vaikuttivat koronatartuntamäärien nousu ja rajoitusten tiukentuminen.

Viikkokatsaus 46: Valta vaihtumassa Yhdysvalloissa

Sijoitusmarkkinoiden negatiivinen kehitys katkesi viime viikolla, kun kurssit sekä osake- että korkomarkkinoilla nousivat tuntuvasti. Osakemarkkinoilla kaikki päämarkkinat olivat tuntuvassa, yli 4 %:n nousussa (Eurooppa: +6,9 %, Pohjois-Amerikka: +5,5 %, Japani: +4,4 %) vieden globaalit osakkeet (MSCI All Country World) yli 5 %:n nousuun. Korkomarkkinoilla kaikki pääomaisuuslajit olivat niin ikään selvässä nousussa, tuottokärjessä olivat kehittyvien alueiden taalamääräiset lainat (+2,2 %) ja matalamman luottoluokituksen yrityslainat (+2,0 %).

Viikkokatsaus 45: Pandemia ottamassa niskalenkin?

Markkinalaskun takana oli kaksi teemaa ylitse muiden; pandemiatilanne uhkaa riistäytyä käsistä sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa, uusien tartuntaennätysten ja uusien entistä laajempien sulkutoimien myötä. Lisäksi neuvottelut Yhdysvalloissa republikaanien ja demokraattien välillä koskien uutta elvytyspakettia päättyivät tuloksettomina eikä uutta pakettia saada enää aikaiseksi ennen vaaleja.

Viikkokatsaus 44: Lievää hermostuneisuutta ilmassa vaalien lähestyessä

Viime viikolla sijoitusmarkkinoiden huomion kohteena olivat edelleen tutut teemat kuten koronapandemian huolestuttava kehitys, presidenttivaalit Yhdysvalloissa, lisäelvytyspaketin neuvottelut Yhdysvalloissa, kolmannen kvartaalin tuloskausi sekä makropuolella julkaistut lokakuun luottamusindikaattorit teollisuuden ja palvelualojen osalta.

Viikkokatsaus 43: Koronavirus ja Brexit heiluttavat kursseja Euroopassa

Sijoitusmarkkinoiden tuotot kehittyivät epätasaisesti viime viikolla. Osalla osakemarkkinoista pari viikkoa sitten alkanut nousu jatkui ja osalla osakemarkkinoista kurssit tulivat alas. Suurimpien markkinoiden osalta kurssit nousivat eniten Yhdysvalloissa ja Aasiassa.

Viikkokatsaus 42: Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin liittyvä spekulointi on rauhoittunut

Sijoitusmarkkinoiden tuotot jatkoivat edellisellä viikolla alkanutta nousuaan sekä osake- että korkopuolella syyskuun pääasiassa negatiivisen kehityksen jälkeen.

Markkinakatsaus 30.9.2020

Sijoitusmarkkinoiden toipuminen maaliskuun kurssipohjista katkesi syyskuussa, kun kaikki keskeiset riskilliset omaisuuslajit sekä osake- että korkopuolella olivat laskussa.

Viikkokatsaus 41: Presidentinvaalit vaakalaudalla?

Sijoitusmarkkinoiden tuotot kääntyivät viime viikolla lievään nousuun sekä osake- että korkopuolella edellisen viikon negatiivisen kehityksen jälkeen.

Sivut