Markkinakatsaukset

Viikkokatsaus 40: Sijoitusmarkkinoiden hermoilu saamassa jatkoa?

Riskillisten sijoitusten kehitys jatkui myös viime viikolla pääosin negatiivisena sekä osake- että korkomarkkinoilla kohonnen riskiaversion seurauksena. Päämarkkinoista Yhdysvaltojen osakemarkkinat pärjäsi parhaiten päätyen taalamääräisesti hieman miinukselle, mutta taalan selvä vahvistuminen euroa vastaan nostivat tuotot selvästi plussalle (1,5 %). Kehitys muilla päämarkkinoilla, kuten Euroopassa ja laajemmin Aasiassa, oli sen sijaan selvästi heikompaa (Eurooppa: -3,5 %, Aasia: -2,2 %).

Viikkokatsaus 39: Koronaviruksen uusi nousu?

Syyskuun ensimmäisellä viikolla alkanut osakemarkkinoiden lasku Yhdysvalloissa jatkui edelleen syyskuun kolmannella viikolla, tosin vaisumpana. Edelleen pääteemana Yhdysvaltojen markkinoilla oli erityisesti teknologiaosakkeiden ja myös teknologiapörssi Nasdaqin yleisindeksin lasku.

Viikkokatsaus 38: Markkinaheilunta jatkui Yhdysvalloissa

Syyskuun ensimmäisellä viikolla alkanut osakemarkkinoiden lasku Yhdysvalloissa jatkui toisella viikolla. Teemana oli edelleen erityisesti teknologiaosakkeiden ja myös teknologiapörssi Nasdaqin yleisindeksin suurempi lasku suhteessa muihin indekseihin.

Markkinakatsaus 31.8.2020

Sijoitusmarkkinoiden vahva meno sai myös elokuussa jatkoa, kun kaikki keskeiset riskilliset omaisuusluokat nousivat tuntuvasti. Globaalit osakemarkkinat nousivat euromääräisesti miltei viisi prosenttia.

Viikkokatsaus 37: Markkinaheilunta nostamassa päätään?

Pitkään jatkunut osakemarkkinoiden vahva vire katkesi viime viikolla, kun viikon loppupuolella USA:ssa alkanut kurssien lasku, erityisesti teknologiasektorilla, levisi myös muihin päämarkkinoihin.

Viikkokatsaus 36: Markkinatunnelma edelleen korkealla

Osakemarkkinoiden vahva veto jatkui myös viikolla 35, kun globaalit osakkeet nousivat euromääräisesti 1,7 prosenttia.

Viikkokatsaus 35: Riskeistä huolimatta markkinatunnelma pysynyt positiivisena

Sijoitusmarkkinoiden hyvä vire jatkui myös viime viikolla, kun globaalit osakkeet nousivat euromääräisesti 0,7 prosenttia. Korkopuolella tuotot olivat niin ikään pääsääntöisesti lievästi positiiviset.

Viikkokatsaus 34: Huoli koronapandemian toisesta aallosta kasvussa

Globaalien osakemarkkinoiden nousuputki sai viime viikolla jatkoa, kun globaalit osakemarkkinat nousivat euromääräisesti vajaan prosentin. Sen sijaan valtionlainoissa ja kehittyvien alueiden joukkolainoissa nähtiin negatiivisia tuottoja.

Markkinakatsaus 31.7.2020

Vaikka heinäkuun aikana suurvaltasuhteet rappeutuivat ja useilla alueilla koronatilanne heikkeni, markkinatunnelma pysyi kohtalaisen positiivisena.

Viikkokatsaus 33: Sijoitusmarkkinoiden meno pirteä riskeistä huolimatta

Riskillisten sijoitusten tuotot sekä osake- että korkopuolella jatkuivat viime viikolla positiivisina.

Sivut