Markkinakatsaukset

Markkinakatsaus 31.12.2019

Kurssit saavuttivat vuonna 2019 kaikkien aikojen kovimman tasonsa. Mitä vaaditaan nousun jatkumiselle? Arvioimme viime vuoden kestoteemojen suurelta osin määräävän myös kuluvan vuoden kehitystä.

Markkinakatsaus 30.11.2019

Riskillisten omaisuuslajien vahva kehitys sai jatkoa marraskuussa, kun globaalit osakemarkkinat nousivat kaikkien aikojen korkeimmalle tasolle.

Markkinakatsaus 31.10.2019

Riskillisten sijoitusten tuottokehitys jatkui positiivisena, kun markkinoita koko vuonna koskettaneissa teemoissa tapahtui positiivista kehitystä.

Markkinakatsaus 30.9.2019

Sijoitusmarkkinoiden fokuksessa oli kauppasodan ja keskuspankkien toimien ohella globaalin kasvukuvan kehitys.

Markkinakatsaus 31.8.2019

Sijoitusmarkkinoiden tunnelmat muuttuivat elokuussa negatiivisiksi, kun kauppasotarintamalla saatiin lisää huonoja uutisia ja pelko mahdollisesta taantumasta kasvoi entisestään.

Markkinakatsaus 31.7.2019

Sijoitusmarkkinat jatkoivat heinäkuussa yllättävän vahvaa nousua globaalin talouskehityksen epävarmuustekijöistä huolimatta. Sijoittajat luottavat yhä selvemmin keskuspankkien apuun talouskasvun jatkumisen takaamisessa.

Markkinakatsaus 30.6.2019

USA:n ja Kiinan väliset kauppaneuvottelut käynnistyvät uudelleen, mutta samat kiistakysymykset hiertävät yhä maiden välejä.

Markkinakatsaus 31.5.2019

USA:n ja Kiinan välinen kauppasota todennäköisesti eskaloituu ennen kuin mahdolliseen sopuun päästään. Kauppasodan pitkittyessä negatiiviset vaikutukset globaaliin kasvukuvaan ovat merkittävät.

Markkinakatsaus 30.4.2019

Riskillisten omaisuuslajien positiivinen kehitys sai huhtikuussa jatkoa sekä osake- että korkomarkkinoilla. Osakemarkkinoilla nousua on kertynyt vuoden alusta eurosijoittajille jo huikeat 18,3 prosenttia, mikä on paras alkuvuoden kehitys yli 20 vuoteen. Jääkö nousuvaraa myös loppuvuodeksi?

Markkinakatsaus 31.3.2019

Markkinat ovat jatkaneet loivaa ylämäkeään railakkaan alkuvuoden nousun jälkimainingeissa. Useat takaiskut Brexit -neuvotteluissa ja Kiinan ja USA:n kauppaneuvottelujen edistymättömyys eivät ole saaneet markkinaa kääntymään negatiiviseksi.

Sivut